Yritys ja sen tarina

Pässinpäinen suku

 

Galleria Gumse on vuonna 2015 perustettu perheyritys, joka on keskittynyt laadukkaiden taidevalokuvataulujen valmistamiseen ja markkinointiin. Yhtiön oma taidegalleria verkossa avattiin tammikuussa 2020. Yrityksen taustalta löytyy yli 30 vuotta kokemusta mm. lehtikuvaamisesta, yritysviestinnästä, tuotekuvaamisesta, taidekuvaamisesta sekä matkakuvaamisesta.

Galleria Gumsen suvussa on useita valokuvausta harrastavia jäseniä. Ensimmäiset mustavalkoiset valokuvat gallerian perustaja Pauli Juhani Artonpoika Komsi kehitti omin voimin jo 80-luvun alussa Turun saaristossa. Kamerana oli tuolloin täyttä rautaa oleva, mekaaninen järjestelmäkamera, DDR:ssä taottu Praktica. Pitkään mm. sanomalehtikuvia ottanut yrittäjä Pauli Komsi järjesti ensimmäisen taidevalokuvanäyttelynsä Turussa vuonna 2011.

 

Gumset USA:ssa

 

Suomen ensimmäinen valokuva otettiin Nobelin talosta Turussa Uudenmaankadulla vuonna 1842.

Galleria Gumsen perustajan pohjalainen isänisänisä Juuse Eemil Jaakonpoika Komsi tutustui puolestaan kameraan tiettävästi ensimmäisen kerran vuonna 1902 Amerikassa. Nuorena miehenä Juuse Komsi työskenteli USA:n Illinoisin osavaltiossa rautalankatehtaalla töissä kaksi vuotta. Palattuaan Suomeen hän kävi juhlan kunniaksi Kristiinankaupungissa virallisessa studiokuvassa.

Esi-isän sukunimi oli Komsi, mutta ruotsinkielisen Närpiön seurakunnan kirkkokirjurit väänsivät sen muotoon Gumse.

Gumse on pässi. Ja se sopii hyvin meille. Olemme pässinpäisen sitkeitä löytämään juuri Sinun kotiisi piristystä tai rauhaa tuovan hienon taidekuvataulun.

Juuse Komsi otatti itsestä tämän studiokuvan Amerikassa vuonna 1902.

Pauli Komsi oli valokuvaamassa Valkoisessa talossa vuonna 1988, kun Suomen pääministeri Harri Holkeri tapasi USA:n presidentin Ronald Reaganin.

Järeä itäsaksalainen järjestelmäkamera Praktica oli yrittäjä Pauli Komsin ensimmäinen työväline, kun kuvauskeikat 1980-luvun alussa alkoivat.

Henkilökunta:

 

Galleria Gumse on suomalainen perheyritys, joka valmistaa käsityönä suomalaisia taidetuotteita. Meidän kanssa on helppo asioida. Maksamme verot Suomeen. Yrityksellä on kasvolliset omistajat ja toiminta on vastuullista.

 

Pauli Komsi

yrittäjä, toimitusjohtaja

Sähköposti: info@galleriagumse.com

PUH: 040 532 4092