Yritys ja sen tarina

Pässinpäinen suku

 

Galleria Gumse on vuonna 2015 perustettu perheyritys, joka on keskittynyt laadukkaiden taidetaulujen valmistamiseen ja myyntiin. Yhtiön oma taidegalleria verkossa avattiin talvella 2020. Yrityksen taustalta löytyy 30 vuotta kokemusta mm. lehtikuvaamisesta, yritysviestinnästä ja taidekuvaamisesta.

Galleria Gumsen suvussa on useita taiteen harrastajia. Ensimmäiset mustavalkoiset valokuvat gallerian perustaja Pauli Komsi kehitti omin voimin jo 80-luvun alussa Turun saaristossa. Kamerana oli tuolloin täyttä rautaa oleva, mekaaninen järjestelmäkamera, DDR:ssä taottu Praktica. Pauli Komsi järjesti ensimmäisen taidevalokuvanäyttelynsä Turussa vuonna 2011.

Suomen ensimmäinen valokuva otettiin Nobelin talosta Turussa Uudenmaankadulla vuonna 1842.

Galleria Gumsen perustajan pohjalainen isänisänisä Juuse Eemil Jaakonpoika Komsi tutustui puolestaan kameraan tiettävästi ensimmäisen kerran vuonna 1902 Amerikassa. Nuorena miehenä Juuse Komsi työskenteli USA:n Illinoisin osavaltiossa rautalankatehtaalla töissä kaksi vuotta. Palattuaan Suomeen hän kävi juhlan kunniaksi Kristiinankaupungissa virallisessa studiokuvassa.

Esi-isän sukunimi oli Komsi, mutta ruotsinkielisen Närpiön seurakunnan kirkkokirjurit väänsivät sen muotoon Gumse.

Gumse on pässi. Ja se sopii hyvin meille. Olemme pässinpäisen sitkeitä löytämään juuri Sinun kotiisi piristystä tai rauhaa tuovan hienon taulun.

Gumse = pässi.

Galleria Gumse on suomalainen taidealan verkkokauppa.

Järeä itäsaksalainen järjestelmäkamera Praktica oli yrittäjä Pauli Komsin ensimmäinen työväline, kun kuvauskeikat 1980-luvulla alkoivat.

Galleria Gumse: verkkokauppa

Galleria Gumse on suomalainen perheyritys ja verkkokauppa. Meidän kanssa on helppo asioida. Maksamme verot Suomeen. Yrityksellä on kasvolliset omistajat ja toiminta on vastuullista.

Pauli Komsi

yrittäjä, taidevalokuvaaja

info@galleriagumse.com

puh: 040 532 4092