Taulujen koot ja materiaalit

Galleria Gumse tarjoaa tauluja kuudessa eri kokoluokassa.

Vaaka- tai pystykuvataulujen koot

Canvas-purjekangas-tauluja saa kuudessa eri koossa:

A4: 21 x 29,70 cm

XS: 30 x 40 cm

S: 40 x 50 cm

M: 50 x 70 cm (julistekoko)

L: 60 x 80 cm

XL: 70 x 90 cm

Polyartkangas-tauluja teemme kolmea eri kokoa: A4, XS ja M.

Artpahvi-tauluja on tarjolla kahdessa eri koossa: XS ja M.

Teemme myös ns. mittatilaustöitä. Canvas-purjekankaalle tehtyjen kuvataulujen suurin koko on 80 x 110 cm. Kysy ja pyydä hintatarjous: info@galleriagumse.com

Taidevalokuvien tekijänoikeudet pysyvät aina valokuvaajilla. Galleria Gumse tekee vain rajatun määrän tauluja yhdestä kuva-aiheesta. Taulun mukana tulee tieto asiakkaalle siitä, monesko vedos on kyseessä.

S: 40 x 50 cm

M: 50 x 70 cm

L: 60 x 80 cm

XL: 70 x 90 cm

Purjekangas tai polyartkangas

Voit valita, haluatko taidekuvan vedostettuna purjekankaalle (canvas) tai polyartkankaalle.

Canvas-purjekangastaulut

Mattapintainen, 350 g paksuinen canvas-purjekangas on museotason taidekangasta. Käytettävät värit ovat ympäristösertifioitu. Kehys on aitoa suomalaista havupuuta.

Luonnonvalkoinen ja paksu purjekangas on kestävä materiaali. Samalla kankaalla voi vapaasti purjehtia Itämerellä ja Saaristomerellä. Haluamme kantaa kortemme kekoon puhtaamman Itämeren puolesta. Jokaisesta tauluostoksesta lahjoitamme euron Saaristomeren suojeluun.

 

Canvas-purjekangas-taulu: 350 g: valmis taulu: ei tarvitse kehystää.

 

Polyartkangas-taulut

Toinen taulumateriaali on polyartkangas, joka on 140 g paksua mattapintaista laatukangasta taiteelle. Polyartkangas-taulut on kehystetty valmiiksi asiakkaalle metalli- tai puukehykseen. Kehyksessä on mukana valmiina suojalasi tai pleksi.

Polyartkangas-taulu: 140 g: kehystetty: kehys laitettu valmiiksi.

 

Artpahvi-taulut

Gumse tarjoaa myös hienoja taidetauluja, joiden materiaalina on 230 g paksu satiinimatta artpahvi. Nämä taulut myydään valmiiksi kehystettynä ja suojattuna lasilla tai pleksillä. Artpahvi-taulujen tekijät ovat joko Euroopan vanhoja mestareita tai uudempia kuvataiteen ammattilaisia.

Artpahvi-taulu: 230 g: kehystetty: kehys laitettu valmiiksi.

Kuvapinta-ala taulussa

Valokuvataulun hankinnassa on hyvä muistaa, että alkuperäisen valokuvan ja taulun mittasuhteet poikkeavat hiukan toisistaan. Valokuvan lyhempi sivu mahtuu yleensä sellaisenaan tauluun, mutta pidemmästä sivusta voi pieni osa jäädä pois taulun kuvapinta-alasta. Vähiten poikkeamaa on ns. julistekoossa eli taulukoko M: 50 x 70 cm.

Tämän lisäksi on huomioitava, että canvas-taulujen kehystystapa vie valokuvan jokaiselta reunalta noin 3 cm kuva-alaa puukehyksen päälle. Tästä noin 2 cm näkyy hienosti kehyksen ulkoreunassa ja noin 1 cm jää taulun taakse piiloon. Taulun ulkoreunaan kiertyvä valokuva purjekankaalla on tyylikäs sisustuselementti.

Polyartkangas-tauluissa valokuva ei kierry taulun reunoille, vaan se tulostetaan vain taulun edessä olevalle kuvapinnalle.

Tässä alla on yksi malliesimerkki taulun kuvapinta-alasta.

Alkuperäisen valokuvan pidemmästä sivusta osa ei mahdu taulun kuvapinnalle. Kuvassa esimerkkinä on taulu S-koossa eli 40 x 50 cm.

Malliesimerkki canvas-taulun rakenteesta. Kuvallinen kangas kiertyy noin 2 cm taulun puukehyksen sivureunalle ja noin 1 cm taulun taakse.

Canvas-tauluissa valokuva jatkuu tyylikkäästi aina sivureunoille saakka.

Taulun ripustus seinälle

Taulun ripustaminen seinälle kannattaa tehdä mittanauhaa käyttäen, jotta taulun paikka on mieluinen. Ripustusrakenne canvas-tauluissa ja polyartkangas-tauluissa on erilainen.

Canvas-tauluissa on valmiiksi asennettuna ripustuksen rautalanka. Kevyet canvas-taulut on helppo asentaa seinälle. Käytä seinän pintamateriaalin mukaan joko naulaa, ruuvia tai koukkua.

Polyartkangas-tauluissa on takana valmis ripustusmetalli. Käytä seinän pintamateriaalin mukaan joko naulaa, ruuvia tai koukkua.

Taulun ripustaminen tapahtuu aina asiakkaan omalla vastuulla. Galleria Gumsen taulut eivät sisällä seinään tarvittavia kiinnitystarvikkeita.

Canvas-taulussa on perinteinen rautalanka-ripustus.

Taulu seinällä: koko L eli 60 x 80 cm.

Taulu seinällä: koko M eli julistekoko: 50 x 70 cm.