Taulujen koot ja materiaalit

Galleria Gumse myy tauluja neljässä eri kokoluokassa: S, M, L ja XL.

Vaaka- tai pystykuvataulujen koot

S: 40 x 50 cm
M: 50 x 70 cm
L: 60 x 80 cm
XL: 70 x 90 cm

Suosituimmat kokoluokat ovat M ja L. Esimerkiksi pystykuvan koko M: 50 x 70 cm vastaa yleistä julistekokoa.

Teemme myös ns. mittatilaustöitä Galleria Gumsen valokuvista. Puuvanerille painettujen kuvien maksimi koko on 90 x 90 cm. Canvas-purjekankaalle tehtyjen kuvataulujen suurin koko on 80 x 110 cm. Kysy ja pyydä hintatarjous: info@galleriagumse.com

Taidevalokuvien tekijänoikeudet pysyvät aina valokuvaajilla. Galleria Gumse tulostaa ja myy vain 30 vedosta yhdestä kuva-aiheesta. Taulun mukana tulee tieto asiakkaalle siitä, monesko tulostusvedos tämä kyseinen taulu on (esim. 2/30 on toinen vedos mahdollisesta kolmestakymmenestä). Tällä rajatulla tulostusmäärällä taulujen arvo säilyy, eikä samaa kuva-aihetta löydy joka kodista.

S: 40 x 50 cm

M: 50 x 70 cm

L: 60 x 80 cm

XL: 70 x 90 cm

Purjekangas tai puuvaneri

Voit valita, haluatko taidekuvan tulostettuna purjekankaalle (canvas) tai koivuvanerille. Molemmat materiaalit ovat heti valmiita seinälle, etkä tarvitse niihin kehystä tai lasitusta.

Taidevalokuvataulut tulostetaan mattapintaiselle laadukkaalle, museotason canvas-purjekankaalle, joka on 350 g paksua. Käytettävät värit ovat ympäristösertifioitu. Kehys on aitoa suomalaista havupuuta. Paketissa on mukana kiinnitystarvikkeet.

Luonnonvalkoinen ja paksu purjekangas on meidän tuotteen kivijalka. Samalla kankaalla voi vapaasti purjehtia Itämerellä ja Saaristomerellä. Haluamme kantaa kortemme kekoon puhtaamman Itämeren puolesta. Jokaisesta tauluostoksesta lahjoitamme euron ainutlaatuisen Saaristomeren suojeluun.

Vaneri on aitoa suomalaista hiottua koivuvaneria (FSC sertifioitu). Puulevyn paksuus on 15 mm ja levyn reuna on viistetty tyylikkäästi sisäänpäin. Vaneritaulun takana on ripustus-kiinnitysura. Myös taidevaneritaulusta lahjoitamme kolehdin meriluonnon suojeluun.

Kuvapinta-ala taulussa

Valokuvataulun hankinnassa on hyvä muistaa, että alkuperäisen valokuvan ja taulun mittasuhteet poikkeavat hiukan toisistaan. Valokuvan lyhempi sivu mahtuu yleensä sellaisenaan tauluun, mutta pidemmästä sivusta voi noin 6 – 16 prosenttia (riippuen taulun koosta: S, M, L tai XL) jäädä pois taulun kuvapinta-alasta. Vähiten poikkeamaa on ns. julistekoossa eli taulukoko M: 50 x 70 cm, jossa voi piiloon jäädä noin 5 cm osuus valokuvan pidemmästä reunasta.

Tämän lisäksi on huomioitava, että canvas-taulujen perinteinen kehystystapa vie valokuvan jokaiselta reunalta noin 3 cm kuva-alaa puukehyksen päälle. Tästä noin 2 cm näkyy hienosti kehyksen ulkoreunassa ja noin 1 cm jää taulun taakse piiloon.

Puuvaneri-tauluissa valokuva ei kierry taulun reunoille, vaan se tulostetaan vain taulun edessä olevalle kuvapinnalle.

Tässä alla on yksi malliesimerkki taulun kuvapinta-alasta. Valitsemme gallerian tarjontaan pääasiassa taidevalokuvia, joissa on huomioitu alkuperäisen kuvan mittasuhteet ja canvas-taulujen kehystyksen vaatimukset. Taulun ulkoreunaan kiertyvä valokuva purjekankaalla on tyylikäs ja moniulotteinen sisustuselementti.

Alkuperäisen valokuvan pidemmästä sivusta osa ei mahdu taulun kuvapinnalle. Kuvassa esimerkkinä on puuvaneri-taulun koko: S eli 40 x 50 cm.

Malliesimerkki canvas-taulun rakenteesta. Kuvallinen kangas kiertyy noin 2 cm taulun puukehyksen sivureunalle ja noin 1 cm taulun taakse.

Canvas-tauluissa valokuva jatkuu tyylikkäästi aina sivureunoille saakka.

Malliesimerkki puuvaneri-taulun rakenteesta. Taulun reunassa näkyy vahvan vanerilevyn aidot puukerrokset. Koivuvanerin paksuus on 15 mm.

Taulun ripustus seinälle

Taidevalokuvataulun ripustaminen seinälle kannattaa tehdä ajan kanssa ja mittanauhaa käyttäen, jotta taulun paikka on kodissa mieluinen. Ripustusrakenne canvas-tauluissa ja puuvaneri-tauluissa on erilainen.

Canvas-tauluissa on valmiiksi asennettuna ripustuksen rautalanka. Kevyet canvas-taulut on helppo asentaa seinälle. Käytä seinän pintamateriaalin mukaan joko naulaa, ruuvia tai koukkua.

Puuvaneri-tauluissa on kaksi erilaista ripustustapaa. Pienimmissä tauluissa (koot S ja M) vanerilevyn yläreunaan on kaiverrettu valmis ripustuskolo. Käytä seinän pintamateriaalin mukaan joko naulaa, ruuvia tai koukkua.

Isommissa (koot L ja XL) puuvaneri-tauluissa on mukana alumiinikiskot. Toinen metallikisko on valmiiksi liimattu taulun taakse kiinni. Paketin mukana olevan toisen, irrallisen kiskon voit kiinnittää seinään joko ruuveilla tai liimaamalla. HUOM: tätä seinäliimaa tai ruuveja ei ole paketissa.

Puuvaneri-taulut ovat raskaita ja ne painavat noin 2 – 5 kg. Varmista ennen tilausta, että seinän rakenne kestää vaneritaulun painon. Taulun ripustaminen tapahtuu aina asiakkaan omalla vastuulla. Galleria Gumsen tuotepaketit eivät sisällä pääsääntöisesti seinään tarvittavia kiinnitystarvikkeita kuten ruuveja, nauloja, koukkuja tai liimoja.

Canvas-taulussa on perinteinen rautalanka-ripustus.

Puuvaneri-tauluissa (koot S ja M) on valmiiksi tehty ripustuskolo puulevyn takana.

 

Isommissa puuvaneri-tauluissa (koot L ja XL) on taulun taakse valmiiksi liimattu alumiinikisko. Paketissa on mukana myös irrallisena seinään kiinnitettävä alumiinikisko / vastapala, jonka voi ruuvata tai liimata seinään.

Puuvaneri-taulun takaosan alakulmiin on liimattu pienet suojakumit.